Søgefelt

Mandag 04/09 2017

BAT: Regeringen slækker på kontrollen med sikkerhed og sundhed

Det truer arbejdsmiljøet på landets byggepladser, at regeringen skærer på Arbejdstilsynets kontrol med sikkerhed og sundhed igen i 2018, mener BAT-kartellet, der også omfatter Blik- og Rørarbejderforbundet.

Pressemeddelelse fra BAT-kartellet:
 
Med regeringens forslag til finanslov står Arbejdstilsynet til at miste millioner af kroner i 2018. Arbejdstilsynets personale reduceres med 24 årsværk fra 606 årsværk i 2017 til 582 i 2018. Det svarer til fald på 4 procent.
Nedskæringen sker efter en række år, hvor Arbejdstilsynet er blevet beskåret igen og igen. Antallet af årsværk i Arbejdstilsynet i perioden 2015-2018 vil således være faldet med 95 svarende til 14 procent, hvis regeringen kommer i mål med sin plan for 2018.
 
Hvordan kan regeringen med åbne øjne skære i Arbejdstilsynets kontrol med sikkerhed og sundhed på arbejdspladserne, når beskæftigelsesministeren selv erkender, at arbejdsmiljøindsatsen i Danmark er slået fejl?
Byggefagene i BAT oplever, at regeringen skylder en omgang. Det skriger til himlen at skære ned på Arbejdstilsynets kontrol med sikkerheden, når beskæftigelsesministeren for få måneder siden har meldt ud, at arbejdsmiljøindsatsen skal skærpes inden for byggeriet.
 
– Nedskæring i Arbejdstilsynets kontrol med arbejdsmiljøet giver ikke mening, lyder meldingen fra Søren Schytte, formand for arbejdsmiljøudvalget i byggefagene i BAT.
 
– Vores kolleger i byggeriet døjer med ulykker og nedslidning. Vi har brug for effektiv kontrol med sikkerhed og sundhed, siger Søren Schytte.
 
– Vi krydser fingre for, at DF og andre kan tale regeringen til fornuft. BAT appellerer til, at man finder ekstra midler til Arbejdstilsynet, så kontrollen med dårligt arbejdsmiljø kommer op i gear.
 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt