Søgefelt

Torsdag 27/10 2016

AT-aktion gav mange påbud på landets byggepladser

Der blev givet mange påbud, da Arbejdstilsynet onsdag besøgte et bredt udsnit af byggepladser i hele Danmark. Ved aktionen var der særligt fokus på risikoen for faldulykker, da det er en af de hyppigste årsager til alvorlige arbejdsulykker i byggeriet.

Hvert år modtager Arbejdstilsynet ca. 580 anmeldelser vedr. faldulykker. Ulykkerne sker eksempelvis i forbindelse med arbejde på stiger, mangelfulde stilladser og tagarbejde.
 
I løbet af onsdagen blev der i alt besøgt 49 byggepladser, hvilket resulterede i 144 strakspåbud og forbud. 14 af de besøgte byggepladser havde så godt styr på sikkerheden, at de ikke fik nogen reaktioner ved besøget.
 
- Der sker stadig alt for mange ulykker på byggepladser. Derfor er det vigtigt at fastholde fokus på sikkerheden. I går fokuserede vi bl.a. på risiko for faldulykker, og der så vi desværre mange eksempler på, at der bliver sløset med sikkerhedensiger tilsynschef i Arbejdstilsynet, Lene Teilberg.
 
Eksempelvis konstaterede Arbejdstilsynet på en byggeplads, at lågerne på liftene blev holdt åben med plasticstrips.
 
- På den måde kunne de hurtigt komme ind og ud af liften nede på jorden, men det indebærer naturligvis en stor risiko for, at man kan falde ud af liften, når den er oppe i luften, siger Lene Teilberg, der trods de mange overtrædelserr også oplevede byggepladser, hvor der er kan siges noget positivt.
 
- Generelt oplevede vi, at der er viden om sikkerhed til stede på byggepladserne – så det er sådan set blot at komme i gang og bruge sin viden aktivt til at sikre et godt arbejdsmiljø og forebygge ulykkerne.
 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt