Top menu

Få dagsbevis til gulpladebiler på 5 minutter – med SKATs app

Dato: 26/02-2016
951

Hvis du vil køre privat i din eller firmaets gulpladebil, skal du have et dagsbevis. SKAT har lavet en app, så dagsbeviset kan klares lynhurtigt.

Har du tidligere prøvet at købe et dagsbevis, og tænkt at det var lidt besværligt, at du skulle forbi en pc og en printer mindst en time før, du skulle bruge dagsbeviset?
 
Nu er det blevet lettere. I SKATs app kan du købe et dagsbevis til privat kørsel på gule plader indtil 5 minutter før, du skal bruge det. Når du har købt det, ligger det digitalt på telefonen. 
 
Med appen får du også adgang til en række andre funktioner, der er lette at gå til via telefonen. Du kan blandt andet se din virksomheds momsfrister, og indberette og betale momsen, som mange virksomheder skal her til den 1. marts. Appen udvikles løbende blandt andet på baggrund af input fra brugere, og der vil derfor med tiden komme flere funktioner.
 
Appen hedder SKAT og kan downloades gratis fra AppStore og GooglePlay.
 
Sådan køber du et dagsbevis: 
  1. Åbn appen og Vælg Dagsbevis.
  2. Skriv bilens registreringsnummer samt dato og tidsrum for, hvornår dagsbeviset skal gælde.
  3. Betal beløbet. Prisen på et dagsbevis er 185 eller 225 kroner. Du skal logge på med NemID for at betale, hvis du ikke allerede er logget ind.
  4. Dagbeviset vil være klar i appen efter 5 minutter. Du behøver ikke efterfølgende logge på for at se det. 
Første gang, du bruger appen, skal du registrere dig med enten dit private eller virksomhedens NemID, eller med begge dele (der er både en borger- og en virksomhedsdel af appen).