Top menu

Vinterferieaktiviteter på Arbejdsmuseet

Dato: 02/02-2016
939

Drop de dyre løjper i vinterferien og sus en tur ned ad mindernes allé. På Arbejdermuseet behøver ingen i familien kede sig, for her er udstillinger og aktiviteter for både børn, unge og voksne. Bedsteforældrene kan også tage med.

Vinterferien er først og fremmest børnenes pusterum. På Børnenes Arbejdermuseum kan de prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller betjene skrivemaskinen på fagforeningskontoret. De kan også holde helt fri fra pligterne og tage en svingom i danseskolen eller lege i den lille lejlighed fra 1930'erne, hvor der både skal laves mad og redes seng. Og når de skal en tur i baggården, skal de passe på ikke at forstyrre den gnavne nabo. 
 
Børnene kan også besøge pantelåneren eller deltage i billedskattejagten rundt på hele museet. Skulle der pludselig opstå et skolesavn, kan de besøge den gamle skolestue. Her kan man lave sin egen kludedukke. Museet viser også tegnefilmen om arbejderdrengen Thorvald, der senere blev statsminister.
 
Unge stemmer
Er storesøster og –bror ikke til at trække med på museum? Måske hjælper det at fortælle dem om særudstillingen Uhørt Ungdom! Danske unge er europamestre i demokrati, men mange føler, at deres stemme ikke er værd at lytte til. Det paradoks stiller Uhørt Ungdom skarpt på. 
 
I udstillingen kan de unge blandt andet holde en tale eller gå tur i en skov af meninger for eller imod 16-års-valgret. Eller gå på fanefabrikken og lave deres helt egen personlige fane med et budskab, som ligger dem på sinde.
 
Arbejderbevægelsens historie
Vinterferien på Arbejdermuseet byder selvfølgelig også på hardcore historie for alle. Ud over de faste udstillinger, hvor de besøgende kan komme tæt på arbejderfamiliernes hverdagsliv eller følge industriarbejdets udvikling fra 1800-tallet til i dag, kan man hver dag klokken 11 og 14 opleve et lyd- og billedshow om arbejderbevægelsens fødsel på det stemningsfulde loft over festsalen. 
 
Tag turen fra Louis Pio udgav sine socialistiske blade over Slaget på Fælleden i 1872 til opførelsen af Arbejdernes Forsamlingsbygning i 1879, den første arbejderforsamlingsbygning i Danmark, hvor Arbejdermuseet nu har til huse. Måske kan bedsteforældrene tage med og fortælle, hvordan de oplevede tiden.
 
Medlemmer af Blik- og Rørarbejderfondet har gratis adgang til museet sammen med familien. Læs mere om vinterferien her...