Søgefelt

Fredag 15/08 2014

LO Plus fylder 10 år

Det var en hård fødsel, da LO Plus for 10 år siden kom til verden. Men i dag tæller LO Plus over 800.000 medlemmer, som kan spare flere tusinde kroner om året gennem deres fordels- og rabatkort.

I 1994 forenede en gruppe dedikerede ildsjæle fra LO og fagbevægelsen sig om en fælles idé. De ville lave et kombineret fordels- og medlemskort til glæde for LOs medlemmer. 

I dag – 10 år efter – kan 800.000 LO-medlemmer derfor spare tusindvis af kroner på alt fra forsikringer til ferier gennem deres medlemskab af et LO forbund. Men tilblivelsen af LO Plus var langt fra så ligetil. Før idéen blev realiseret, kæmpede en gruppe ildsjæle med adskillelige udfordringer.  

Nuværende handels- og udviklingsminister, Mogens Jensen, var med til at etablere LO Plus. Som konsulent i LO beskæftigede han sig blandt andet med organisationsudvikling, og sammen med en gruppe ildsjæle havde han en vision på medlemmernes vegne.

- Fagbevægelsen har altid gjort et stort stykke arbejde i kampen for medlemmernes rettigheder på arbejdsmarkedet, og man har også arbejdet hårdt for at bevare medlemmerne og tiltrække nye. Men kampen for at tiltrække medlemmer blev hårdere og hårdere, så vi måtte finde på noget nyt for at gøre det endnu mere attraktivt at være medlem af en fagforening, fortæller Mogens Jensen om visionen bag det fælles medlems- og fordelskort.

En svær start

Mogens Jensen og kompagni oplevede dog, at det var markant sværere at etablere fordels- og rabatordningen end først antaget. Det viste sig nemlig, at langt fra alle forbund var med på idéen.

- Der var mange interesser på spil. Nogle forbund var bange for at miste deres identitet, hvis de sagde ja til et fælles medlemskort. Andre havde allerede rabataftaler for deres medlemmer og ville ikke være med i et nyt fordelsprogram, husker Morgens Jensen om tiden for at få realiseret idéen.  

Efter lang tids hårde forhandlinger mellem forbundene og LO lykkedes det til sidst at tilgodese alles interesser, og her 10 år efter er det en stolt Mogens Jensen, der ser tilbage på fortidens hårde kampe.

I dag er 13 forbund med i LO Plus, og fordels- og rabatordningen tæller flere end 800.000 medlemmer. LO Plus har over 180 partnere, og medlemmerne har adgang til over 1.300 rabataftaler – og de bliver brugt flittigt.

Beregninger viser, at de medlemmer, der benyttede sig af LO Plus-kortet sidste år samlet set sparede et tocifret millionbeløb. Eksempelvis kan en familie på to voksne og to børn nemt spare 7.000-8.000 kroner om året ved at bruge LO Plus’ rabataftaler.

LO Plus fejrer 10 års fødselsdag med en stor kampagne, hvor man kan vinde præmier for mere end 50.000 kroner. Læs mere på www.loplus.dk/10

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt