Top menu

Aftale på forsvarsområdet: Der skal flere midler til bygninger

Dato: 19/01-2024
Tags: Politik
3130

Forsvarets bygninger skal totalrenoveres, lappeløsninger er ikke nok, mener forbundsformand Henrik W. Petersen.

Det er godt, der etableres en akutpakke til forsvarets bygninger, men en akutpakke rækker kun til at imødegå de mange påbud, der er udstedt. Bygningerne skal mange steder fuldstændig renoveres.

Det mener Blik- og Rørarbejderforbundets formand Henrik W. Petersen:

- Vi ser vandskader og værnepligtige, der må gå i kolde brusebade. Vi oplever manglende ventilation og dårligt indeklima mange steder. Det får jo ikke ligefrem unge mennesker til at strømme til forsvaret. Vi kan simpelthen ikke være det bekendt.

- Der er i den grad brug for bade- og toiletforhold, ventilation og bygninger, der lever op til moderne standard. En af forsvarets største udfordringer er jo netop at tiltrække personale, og det gør man ikke med elendige rammer og dårligt indeklima.

- Derfor vil jeg også godt rose politikerne for, at de vil drøfte yderligere prioriteringer og midler til bygningsmassen i 2024 og 2025. Det haster. Det er nemlig langt fra nok med lappeløsninger. Og så et godt råd: Husk nu at vedligeholde bygningerne i fremtiden, så vi ikke komme til at stå i denne situation igen. Det er både dyrt og dumt.