Top menu

Hvad gør du dig af tanker om efteruddannelse?

Dato: 03/08-2023
2974

Blik- og Rørarbejderforbundet vil gerne blive klogere på, hvorfor der ikke er flere, der tager efteruddannelse. Derfor sender vi snart et spørgeskema ud til medlemmerne, og ved deltagelse er du med i konkurrencen om tre supergavekort.

Efteruddannelse er vigtigt for dine fortsatte muligheder på arbejdsmarkedet. Det gælder især for VVS- og skorstensfejerfagene, der med den grønne omstilling er i konstant forandring.

Alligevel er antallet af medlemmer, der bruger muligheden for efteruddannelse, ikke et tal, man bliver blæst bagover af. Tværtimod (læs mere på side 18). Det er endda, selvom kompetenceudviklingsfonden i dag dækker selvvagt uddannelse med størstedelen af lønnen (85 procent) udover transport, logi og eventuelle materialer til kurset - og selvfølgelig også kursets pris i sig selv.

Fra 1. september er det endda forhandlet ind i overenskomsten, at løn under selvvalgt uddannelse vil stige fra 85 procent til 100 procent. I Blik- og Rørarbejderforbundet vil vi gerne tilrettelægge mulighederne for efteruddannelse, så det passer jer bedst.

Derfor vil vi gerne kortlægge, hvad der lige nu står i vejen for, at flere bruger muligheden for at efteruddanne sig. Og her har vi brug for jeres erfaringer.

Vi sender derfor i august et spørgeskema ud til alle medlemmer, hvor vi spørger ind til jeres erfaringer med efteruddannelse. Og alle svar er velkomne – om du så er én, der har taget alle kurser i oversigten, eller én, der aldrig har overvejet efteruddannelse, så vil vi gerne høre fra dig. Dine svar er helt anonyme, og som tak trækker vi tre heldige vindere af et supergavekort på 500 kr. stykket.