Top menu

Rekordmange har fået fjernvarme

Dato: 22/06-2023
2945

Flere og flere skifter naturgas ud med fjernvarme. Samtidig er interessen for Blik- og Rørarbejderforbundets, Dansk Metals og TEKNIQ Arbejdsgivernes opkvalificeringsforløb på fjernvarmeområdet stor.

Ikke i 30 år er der set så stor en vækst af nye fjernvarmekunder. Det skyldes i de fleste tilfælde, at husejere har skiftet naturgassen ud med fjernvarme. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Helt konkret er 52.724 boliger koblet til fjernvarme i 2022. Den samme tendens ses i salget af varmepumper, som ligeledes har haft en opadgående kurve.

Antallet af boliger, der bliver koblet til fjernvarme, og salget af varmepumper, er ikke det eneste, der er i vækst.

Men når udrulningen af fjernvarme er i vækst, kræver det også hænder.

På TEC i Ballerup havde over 100 ledige meldt deres ankomst til intromøde på opkvalificeringsforløb på industri- og fjernvarmeområdet. Det er Blik- og Rørarbejderforbundet, der står bag kurset i samarbejde med Dansk Metal og TEKNIQ Arbejdsgiverne. Forløbene bliver afholdt i samarbejde med kommunernes jobcentre, og de er målrettet både faglærte og ufaglærte. Det gør, at de lokale virksomheder hurtigt kan rekruttere den arbejdskraft, de har brug for i takt med den stigende efterspørgsel.

Opkvalificeringsforløbene tager mellem 34 og 39 kursusdage og giver desuden merit til VVS-energiuddannelsen og smedeuddannelsen.