Top menu

Nu kan folkepensionister arbejde uden modregning: Det giver rigtig god mening

Dato: 01/06-2023
2937

Folkepensionister skal ikke længere trækkes i pensionen, selvom de arbejder. Det glæder Henrik W. Petersen af flere årsager.

Adobe Stock

Et bredt flertal i Folketinget har i dag vedtaget at ændre modregningsreglerne for folkepensionister.

Det betyder, at pensionister, der har en arbejdsindtægt, ikke længere skal modregnes i deres folkepension.

Årsagen er, at det skal være mere attraktivt for folkepensionister at arbejde.

Det glæder forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet Henrik W. Petersen.

- Det giver rigtig god mening, at de af vores medlemmer, som er oppe i årene og som har lyst og mulighed for at arbejde, kan det, uden de skal straffes for det ved at blive trukket i deres folkepension.

Beskæftigelsesministeriet forventer, at det vil komme 40.000 pensionister til gavn i 2023. I 2024 forventer ministeriet, at tallet vil stige til 50.000.

- I det hele taget skal vi gøre meget mere for at værne om den ældre del af arbejdsstyrken, der kommer med uvurderlig erfaring - især i lyset af, at vores samfund mangler arbejdskraft, siger forbundsformanden.

Afskaffelsen af modregningen har virkning fra 1. januar 2023. Det vil sige, at de folkepensionister, der i løbet af året er blevet modregnet i folkepensionen, vil få en efterregulering i 2024.

Beskæftigelsesministeriet forventer, at de berørte folkepensionister vil modtage i gennemsnit omkring 30.000 kroner før skat mere i årlig folkepension.