Top menu

Krølbøll er ny ungdomsformand: "Vi skal have flere faglige meningsdannere"

Dato: 01/06-2023
2935

På årsmødet blev Nicolai Krølbøll fra Kreds Sydjylland-Fyn valgt som ny formand i Blik og Rør Ungdom. Fagbladet Blik & Rør har stillet fire skarpe til den nye ungdomsformand.

Foto: Noah Thilemann

Hvorfor valgte du at stille op som formand i Blik og Rør Ungdom?

- Jeg synes, det er vigtigt, at der er nogle, der taler lærlingenes sag. Vi har utroligt mange udfordringer med hårdt arbejdsmiljø og asbest, som ikke bliver taget seriøst nok. Det der med at tale sine lærlingekammeraters sag, og at der er nogle, der tager teten og også politisk forsøger at forandre nogle ting, det kan vi i Blik og Rør Ungdom.

Hvor kommer dit faglige engagement fra?

- Jeg startede på arbejdsmarkedet som butiksmedarbejder, som mange unge mennesker gør, og jeg så, hvordan overenskomsten ikke altid blev fulgt. For eksempel klassiske ting som at folk selv skulle finde en afløser, når de var syge. Det kunne jeg mærke, at jeg ikke var OK med. Jeg prøvede at tage dialogen. Men jeg blev først senere hen opmærksom på, hvad det vil sige at være i en fagforening. Og der synes jeg, at jeg har fundet stedet, hvor jeg kan tage de kampe. Din fagforening har altid din ryg. Jeg vil gerne være med til at skubbe på, så unge mennesker husker, at vi er der.

Har du nogle særlige ting, du vil kæmpe for?

- Der er mange ting, som jeg virkelig brænder for. En af tingene er, at vi skal have flere faglige meningsdannere. I den politiske debat og i medierne tales der alt for ofte om de akademiske uddannelsers behov og alt for lidt om erhvervsuddannelserne. Lærlingeoprøret var undtagelsen. Jeg vil gerne være med til at sætte fokus på forholdene på erhvervsskolerne, hvordan det er at være lærling, og hvor fedt det er at være VVS'er. Når jeg kigger rundt på mine kollegaer, ser jeg en utroligt stor faglig stolthed. Men det er ikke det, der fylder i Mediedanmark.

Det her betyder, at du skal bruge din fritid på det faglige ungdomsarbejde. Hvad tænker du om det?

- Nu har jeg jo været næstformand i det seneste år, så jeg har vænnet mig til det. Daniel (fhv. formand, red.) og jeg har delt mange af opgaverne. Det ligger bestemt ikke fjernt for mig at bruge meget tid på det her. Det er noget, jeg brænder for, og jeg ved, hvad jeg går ind til.

 

Læs også fagbladets reportage fra årsmødet.

Blik og Rør Ungdom holdt årsmøde: Ny formand, fagligt engagement og fællesskab

BLÅ BOG:

- Nicolai Krølbøll

- Alder: 24 år

- Er i lære som VVS-installationstekniker, der er et af de fire specialer på VVS-energiuddannelsen

- Ny formand i Blik og Rør Ungdom