Top menu

Nu bliver det lettere: Sådan efteruddanner du dig til den grønne omstilling

Dato: 16/05-2023
2920

Ny pjece guider dig i, hvordan du efteruddanner dig til fremtidens grønne kompetencer. Samtidig bliver det lettere at finde ud, hvornår, hvad og hvordan du kan søge om støtte fra VVS-branchens Kompetenceudviklingsfond.

Vil du være en del af arbejdet med udrulning af fjernvarme, der sker for fulde gardiner rundt om i Danmark? Eller måske bare sikre dig kompetencerne til det, hvis du en dag skulle gå ledig?

Eller vil du være helt up-to-date på at udskifte gas- og oliefyr og installere varmepumper? Eller vil du være klogere på, hvordan du ved hjælp af Internet of Things (IoT) kan energioptimere bygninger?

Det er bare nogle af de spørgsmål en ny pjece, der er lavet mellem Blik- og Rørarbejderforbundet og TEKNIQ Arbejdsgiverne, sætter skarpt på. Pjecen hedder ’Grønne kurser til VVS-branchen 2023’, og giver dig et overblik over de forskellige muligheder for efteruddannelse, der taler ind i den grønne omstilling.

Den er inddelt i de fire overordnede temaer; fjernvarme, vedvarende energi, energioptimering og indeklima. Men kommer desuden også omkring akademikurser, mulige opkvalificeringsforløb for ufaglærte – og ikke mindst, hvilken støtte det er muligt at søge.

Du kan selv finde pjecen i bunden af artiklen her.

Hvornår kan du eller din virksomhed søge støtte fra kompetenceudviklingsfonden?

Det skal et såkaldt nyt ’kompetencefondsunivers’, som EVU (El- og VVS-branchens Uddannelsessekretariat) står bag, gøre lettere for dig at finde ud af. Du finder det på https://www.kompetencefonde.evu.dk/, hvor du specifikt kan vælge VVS-branchens kompetenceudviklingsfond, og blive meget klogere på, hvornår du kan søge hvad – ligesom du kan klikke dig videre til, hvor du specifikt skal søge.