Top menu

DM i Skills: Fire VVS-talenter knokler for guld

Dato: 03/02-2023
2792

De fire VVS-lærlinge virker ikke til at tage sig af, at der er propfyldt i MESSE C i Fredericia til DM i Skills. Fokus er rettet mod håndværket og end ikke et opstartsbesøg af kronprinsen kunne distrahere deltagerne.

Foto: Noah Thilemann

Tekst: Maja Skov Vang

Der er flag i de gader, der fører op til MESSE C i Fredericia, og parkeringspladsen foran messecentret er propfuld af biler, busser og unge mennesker. Indenfor går menneskemængden, der især består af folkeskoleelever, i gåsegang for at komme frem.

Ingen kan være i tvivl om, at DM i Skills er skudt i gang denne torsdag morgen. Foran venter tre dage, hvor 300 unge talenter fra 45 forskellige fag skal konkurrere.

VVS-faget er repræsenteret med de fire lærlinge Simon Plauborg, Gustav Stryhn Becker, Mads Korsgaard Buus og Silas Sebastian Hansen. Sidstnævnte fik mulighed for at møde kronprins Frederik, der åbnede dette års DM i Skills. Hans oplevelse kan du læse mere om i næste udgave af Fagbladet Blik & Rør.

Stand og lykkehjul

De fire talenter skal blandt andet installere vand og varme til badeværelse og stue på en fiktiv 1. sal og opsætte rainshower og håndvask, inden en vinder kan kåres. De virker alle dybt koncentreret om deres håndværk og lader ikke til at registrere de mange fremmødte.

Blik og Rør Ungdom var for første gang også repræsenteret med en stand, hvor gæsterne blandt andet kunne øve sig i at klippe hjerter i zink, få en snak om VVS-energiuddannelsen og vinde præmier ved at dreje på et lykkehjul.

Foto: Noah Thilemann
Foto: Lasse Lagoni/SkillsDenmark

Vinderne inden for hvert af de 45 fag kåres lørdag, hvor børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) vil uddele 45 medaljer.

Læs meget mere om DM i Skills i Fagbladet Blik & Rør, der udkommer til marts. Indtil da kan du følge med på Blik- og Rørarbejderforbundets Facebook-side og Instagram-profil, ligesom du også kan følge med på Blik og Rør Ungdoms Facebook-side og Instagram-profil.