Top menu

Genvalg til forbundsledelsen i Blik- og Rørarbejderforbundet

Dato: 07/11-2022
Tags: Politik
2651

Den 3.-5. november afholdt Blik- og Rørarbejderforbundet sin 40. ordinære kongres. Der var genvalg til forbundsledelsen, og de kongresdelegerede besluttede den politiske og organisatoriske retning for de næste fire år.

Foto: Jonas Krøner

Den 3.-5. november afholdt Blik- og Rørarbejderforbundet sin 40. ordinære kongres.

Traditionen tro blev kongressen åbnet med faneindmarch, hvor sanger og skuespiller Jimmy Jørgensen, der selv er tidligere blikkenslager og medlem af Blik- og Rørarbejderforbundet, sang for på "Når jeg ser et rødt flag smælde".

På kongressen blev der bl.a. vedtaget handlingsplaner for næste kongresperiode. Dermed har de delegerede medlemmer nu besluttet den politiske og organisatoriske retning for de næste fire år.

Henrik W. Petersen blev genvalgt som forbundsformand til stående klapsalver.

"Det handler ikke om, hvad du vil være, men hvem du vil være det for. Og jeg vil gerne være en god formand for jer medlemmer af Blik- og Rørarbejderforbundet", lød ordene fra Henrik W. Petersen i hans takketale på kongressen.

Den genvalgte forbundsformand ser nu frem mod en ny periode i spidsen for Blik- og Rørarbejderforbundet.

"Jeg vil gerne takke de delegerede, mine kollegaer og medlemmerne for den fortsatte tillid. Det er en stor ære. Ansvaret forpligter, og jeg kan med hånden på hjertet sige, at jeg sammen med mine kollegaer vil fortsætte ufortrødent med at kæmpe for medlemmerne af Blik- og Rørarbejderforbundet".

Der var også genvalg til den øvrige forbundsledelse. Det betyder, at Niels Braaby og Stig Søllested fortsætter som næstformand, mens Kim Fusager fortsætter som forbundssekretær.

Farvel til Mr. Arbejdsmiljø

Det blev dog også til et farvel til Søren Schytte, der efter 16 år som forbundssekretær valgte ikke at genopstille. Søren Schytte har især ydet en utrættelig indsats for arbejdsmiljøområdet.

En indsats, der bestemt ikke er gået ubemærket hen. Fra talerstolen takkede flere af de delegerede Søren Schytte for indsatsen og gav ham tilnavnet "Mr. Arbejdsmiljø".

Fra hele Blik- og Rørarbejderforbundet skal der lyde et stort tak for indsatsen til Søren Schytte. Der vil blive afholdt en afskedsreception fredag d. 18. november kl. 12-14.