Top menu

Ny aftale sikrer fuld pension til 18- og 19-årige lærlinge

Dato: 08/06-2022
2546

Nu er der landet en aftale, der betyder, at arbejdsgivere får refusion for deres pensionsudgifter til lærlinge på 18 og 19 år.

Foto: Jonas Krøner

En ny aftale mellem Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Kommunernes Landsforening, Danske Regioner og Børne- og Undervisningsministeriet er netop blevet offentliggjort. Aftalen betyder, at arbejdsgivere kan få refusion for deres udgifter til pensionsbidrag for lærlinge på 18 og 19 år.

Det betyder, at den aftale om pension til 18- og 19-årige lærlinge, som Blik- og Rørarbejderforbundet fik forhandlet hjem ved overenskomstforhandlingerne i 2020, nu kan foldes fuldt ud pr. 1. januar 2023.  

Det er noget, der glæder forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet Henrik W. Petersen.

- I overenskomstforhandlingerne i 2020 fik vi forhandlet pension ind for lærlinge på 18 og 19 år på 6 % (hvoraf 2 % indbetales af lærlingen). En del af overenskomstaftalen var også, at hvis arbejdsgiverne kunne få refunderet pensionsbidraget til lærlinge gennem AUB-midlerne, ville pensionssatsen for lærlinge hæves til 12 % (hvoraf 4 % indbetales af lærlingen). Jeg er glad for, at der nu endelig er landet en aftale, der også sikrer de 18- og 19-årige lærlinge fuld pension, på linje med lærlinge på 20 år og opefter. Det er vigtigt, at vores yngre kollegaer får indbetalt pension så tidligt som muligt, så det er bestemt glædeligt, at de nu kan få fuld pension, siger Henrik W. Petersen.

Aftalen træder ikke i kraft, før Folketinget har vedtaget den som lov, og regeringen vil fremsætte lovgivningen for Folketinget i efteråret 2022. Herefter forventes aftalen at træde i kraft 1. januar 2023.

 

Du kan læse mere her