Top menu

Lokalaftalen er der, hvor du kan sikre dig ekstra gode arbejdsvilkår

Dato: 12/01-2022
2424

I denne uge har Blik- og Rørarbejderforbundet ekstraordinært fokus på lokalaftaler. Men hvorfor er det egentlig så vigtigt?

I din overenskomst er beskrevet en række arbejdsvilkår, som går på tværs af branchen. Det er de ting, du som et minimum skal have. Overenskomsten bliver forhandlet af fagforeningen og arbejdsgiverorganisationen. I din overenskomst står også beskrevet, at du har ret til at have en lokalaftale. Den skal du dog selv spørge om, og det er derfor, der er fokus på det, fortæller næstformand i Blik- og Rørarbejderforbundet Stig Søllested.

- Vi skal have gjort opmærksom på de muligheder der er for at forhandle lokalaftaler, hvor man kan forbedre løn og arbejdsforhold eller andre ekstra goder, som man ellers måske ikke har i sin overenskomst.

Faktisk er det vigtigt, at man får forhandlet en god aftale netop nu, forklarer Stig Søllested.

- Der er økonomisk opsving lige nu og god beskæftigelse, og det betyder, at man skal forhandle de gode aftaler nu, så man er godt klædt på til de magre tider.

Hele ugen er der pladsbesøg rundt omkring i landet og kampagne på de sociale medier for at gøre opmærksom på betydningen af en lokalaftale.