Top menu

Formanden har ordet: Et stort tillykke til de nyuddannede faglærte

Formanden har ordet
Dato: 23/06-2021
2273

Alt læring i livet er godt. Alt gennemførelse af uddannelse er flot. Det er bestemt en stor dag at blive færdig med sin uddannelse.

Stort tillykke til alle studenter som fejres i disse dage.

Men det skal ikke kun handle om vores studenter, for der er en også anden gruppe, som i den grad også fortjener et stort tillykke. Nemlig alle vores nyuddannede faglærte. Det er også en stor og glædelig begivenhed, som jeg håber, I fejrer med venner og familie.

I skal også alle have et stort tillykke og et stort tak. Stort tak fordi I har valgt en uddannelse, der bidrager til samfundsmæssige løsninger hver eneste dag og en uddannelse, der ruster jer til fremtiden.

Uanset om I vælger at fortsætte på den arbejdsplads I er blevet uddannet hos, at tage til en anden virksomhed, at rejse ud i verden eller at læse videre på en ingeniørhøjskole eller et erhvervsakademi.

Danske virksomheder og Danmark har brug for unge og voksne som jer. Mennesker med hænder og hoved skruet godt på. Mennesker, som tør kaste sig ud i det pulserende erhvervsliv, vokse med opgaverne og udvikle deres faglighed og bidrage til det samfund, som vi alle er en del af.

I en tid hvor forandring er herskende, hvor viden er nødvendig, og hvor den største kompetence man kan have er at være i stand til at lære ny viden hurtigt, er I utrolig godt rustet til at klare jer fremover. Det håber jeg, at I alle er klar over, og at I også husker at fortælle jeres venner, når de skal vælge uddannelse.

Men det skal ikke kun handle om sund fornuft, og hvad samfundet har behov for. For det handler også om jeres livsmod og drømme om fremtiden. Når den glædelige begivenhed ved en fuldført uddannelse er overstået, og hverdagen melder sig, så dyrk glæden ved jeres fag og søg ny viden, nye kompetencer og nye forbindelser.

Dyrk også modet og de skøre ideer, som I får ude på byggepladsen, i værkstedet, bag rattet eller på kontoret.

Danmark er skabt af skøre ideer og troen på, at man kan skabe noget nyt. Der er masser af eksempler på hvor vi er førende inden for brancheområder, som de færreste kender, men som de fleste ville savne, hvis de holdt op med at producere og udvikle deres produkter eller services.

Så kære nyuddannede faglærte, husk på at verden står åben for jer. Vi har meget at bygge videre på og meget at være stolte af i Danmark. Ikke mindst jer.

Så endnu engang stor tak og rigtig god fest!