Top menu

OK21 stemt igennem for Blik & Rørs medlemmer

Dato: 22/04-2021
2131

De statsansatte i Offentligt Ansattes Organisationer (OAO) har stemt JA til det generelle forlig på statens område.

Efter flere måneders forhandlinger er der nu landet et JA til OK21 for medlemmerne i Offentligt Ansattes Organisationer. Det vil sige, at OK21 er blevet godkendt for de statsansatte medlemmer af Blik- og Rørarbejderforbundet. Dermed har alle de tre områder, medlemmerne er beskæftiget på sagt ja til overenskomsten. Det vil sige staten, kommunerne og regionerne. Det er noget, der glæder forbundssekretær Søren Schytte, der er ansvarlig for de offentlige overenskomster hos Blik- og Rørarbejderforbundet.

  • Jeg er meget tilfreds med, at man over overenskomstperioden vil kunne fastholde og udvide reallønnen. På baggrund af beregninger fra De Økonomiske Råd (DØR) kan vi konstatere, at der vil være en forbedring af reallønnen.

Særligt er Søren Schytte tilfreds trods de udfordringer, der har formet overenskomstforhandlinger.

  • Det er et godt resultat, når man tager den svære situation med corona og den økonomiske krise i betragtning. Vi har også fået en mulighed for, at det statslige område kan få en sundhedsordning, siger Søren Schytte.

For de statsansatte i Offentligt Ansattes Organisationer har 81 pct. stemt ja til OK21, og stemmeprocenten er 51,7 pct. For alle grupper af offentligt ansatte er der dermed landet 3-årige overenskomster – undtagen for de regionalt ansatte radiografer og de kommunalt og regionalt ansatte sygeplejersker, hvoraf et knebent flertal stemte nej til forliget.