Top menu

Har du set den nye 3D-varmepumpe?

Dato: 19/02-2021
Tags: Diverse
2081

Når man kigger på en varmepumpe udefra, så kan det være svært at danne sig et konkret overblik over, hvordan den ser ud indeni. I den nyudviklede interaktive digitale varmepumpe er det nemt at se både, hvad der sker inden i huset og inden i varmepumpen. I 3D-modellen kan man fx undersøge, hvordan årstiden påvirker indreguleringen og energieffektiviteten. På den måde bliver luft-vand-varmepumpens kredsløb og temperaturer meget konkrete.

Sådan gør du

Du kan downloade den digitale varmepumpe på www.evu.dk/varmepumpe. Her finder du også bruger- og lærervejledning. Når du har hentet den digitale varmepumpe, er du klar til at gå i gang.

Når du starter programmet, møder du et typisk hjem på cirka 140 m2 til en fiktiv familie bestående af to voksne og to børn. Hjemmet danner rammen for den digitale løsning, og det er i dette hjem, at luft-vand-varmepumpen er installeret. I bryggerset står inde-delen, og langs gavlen til højre står udedelen.

Den nye 3D-varmepumpe er udviklet i et samarbejde mellem Blik & Rør, TEKNIQ Arbejdsgiverne, Dansk El-Forbund og El- og VVS-branchens uddannelsessekretariat (EVU).