Top menu

Per er blikkenslager på den anden side af Jorden

Dato: 29/03-2023
Tags: Diverse
2877

Verden er stor, så hvorfor ikke udforske den? Det gør Per Tørresø Nielsen fra Kreds Nord-Midtjylland. Blækket på svendebrevet var knap nok nået at blive tørt, før den 20-årige nordjyde i februar pakkede kufferten og rejste til den anden side af Jorden.

På trods af den store tidsforskel lykkes det Fagbladet Blik & Rør at komme i kontakt med den nyudlærte blikkenslager, der befinder sig på den sydlige halvkugle. Her skal Per Tørresø i foråret arbejde som blikkenslager hos Architectural Envelopes. Han har ikke nogen særlige arbejdsopgaver og er heller ikke blevet hyret til at udføre et specielt projekt. Den frihed passer ham godt, fortæller han.

– Jeg er ikke blevet sat i en bestemt kasse. Jeg skal hjælpe til på værkstedet, arbejde med kobber og hvor der ellers er brug for det. Det er spændende at få muligheden for at arbejde som blikkenslager i et andet land. Og det er spændende at opleve kulturen og se, hvordan de gør tingene her.

Hvis man alene kigger på den geografiske afstand, kan man – hvis man bor i Danmark – faktisk ikke komme længere væk hjemmefra end New Zealand. Det lyder som noget, der kræver stor planlægning og en del administrativt papirarbejde. Det var da også lidt ad omveje, at Per Tørresø endte med at komme til New Zealand.

– Til at starte med forsøgte jeg at komme afsted gennem skolen, men det lykkedes ikke. Man kunne komme til for eksempel Norge og arbejde, men man kunne ikke komme til New Zealand. Men jeg har en kammerat, der også arbejder som blikkenslager i New Zealand, så jeg spurgte ham, hvordan det kom i hus, fortæller Per.

Hans kammerat henviste ham til virksomheden ALOTT, der er specialister i at arrangere "work and travel"-ophold. Per kontaktede dem og fik hjælp til at skræddersy rejsen, og de vejledte ham med papirarbejdet og alt det praktiske.

Udover at muligheden for at komme til New Zealand i sig selv lød tiltalende, var der også en anden årsag til, at Per havde blikket rettet mod New Zealand.

Min mormor ligger begravet hernede. Da hun blev skilt fra min morfar, valgte hun at flytte til New Zealand. Her fandt hun en mand, som hun boede sammen med, indtil hun døde, fortæller han.

Foruden et ufatteligt smukt naturlandskab er New Zealand også kendt for de mange adventure-muligheder. Derfor er New Zealand også en særligt populær destination for unge, der vil ud at opleve verden.

Per fortæller da også, at han allerede har The Nevis Bungy Jump på "to do"-listen for sit ophold i New Zealand. Et adrenalinkick på 134 meters frit fald, hvilket gør det til den tredjehøjeste bungyjump-platform i verden.