Top menu

AMU åbner op for certifikat-kurser

Dato: 15/05-2020
1691

Uddannelsesministeriet har netop givet erhvervskolerne mulighed åbne op for en række AMU-kurser, herunder en række certificeringskurser på vvs-området.

Anden fase af genåbningen af Danmark åbner nu op for en lang række certifikat-kurser på VVS-området - og det er positivt nyt. På erhvervsskolerne har man nemlig oplevet, at både virksomheder og svende har været begrænset i at kunne udføre deres arbejde eller opkvalificere medarbejdere til at kunne varetage nye positioner, fordi der har været lukket ned for efteruddannelserne.

Men fra på mandag bliver det igen mulight at tage blandt andet A-certifikat, fjernvarmecertifikater eller gas-certifikat, og det vækker begejstring.

- Vi har oplevet, at der har været efterspørgsel fra virksomheder, som har stået i en situation, hvor de på grund af en faldende indtægt, har været nødt til at afskedige medarbejdere, og i den forbindelse gerne ville investere i en opkvalificering, men det har ikke været muligt, fordi kurserne har været lukket ned. Det sammen gælder medarbejdere, som har stået med et job på hånden, som de ikke har kunnet tage imod, fordi de manglede et bestemt certifikat. Så vi er rigtig glade for, at der nu bliver åbnet mere op, fortæller Birgitte Bow, uddannelseskonsulent på Tech College i Aalborg.

Åbning gælder fra 18. maj

En del af AMU-kurserne blev allerede åbnet op ved første fase af genåbningen, men dette var målrettet ledige, og derfor kunne der kun udføres kurser, hvor mindst én af de tilmeldte var ledig. Dette krav er nu fjernet, og alle cerfitkatkurser kan nu gennemføres uanset om deltager er ledige eller i job.

Åbningen gælder fra på mandag den 18. maj og gælder svejse-certifikatkurser samt certifikatkurser inden for gasområdet, kølemidler og varmepumper, fjernevarme, kabel- og rørmontage samt VENT-ordningen. 

Find mere information om hvor og hvornår kurserne afholdes på www.amukurs.dk. Nogle af skolerne afholder allerede kurser i maj og juni.