Top menu

OK 2020: Samtaler om tillæg, pension og social dumping m.m.

Dato: 30/01-2020
1609

Forud for overenskomstforhandlingerne har formand Henrik W. Petersen været på besøg flere steder i landet for at snakke overenskomst med medlemmerne. Det blev til gode samtaler om blandt andet uddannelse, arbejdsmiljø, pension og social dumping.

Processen med overenskomstforhandlingerne begynder og slutter hos medlemmerne. Derfor har formand Henrik W. Petersen de seneste måneder været rundt i landet for at tale med nogle af medlemmerne for at høre til deres hverdag, og hvordan de oplever arbejdslivet her og nu.

- Det er vigtigt for mig, at medlemmerne føler, at de bliver lyttet til, og at jeg som formand tager deres ønsker alvorligt. Derfor har jeg som afslutning på året brugt noget tid på at komme ud og hilse på nogle af de svende og lærlinge, hvis arbejdsvilkår jeg hver dag bruger min tid og energi på at kæmpe for, fortæller Henrik W. Petersen.

Selvom ønskerne fra medlemmerne blev indsamlet tilbage i foråret, og udvalgene allerede er i fuld sving med at se dem igennem og ikke mindst begynde at prioritere dem, så mener Henrik, at det er vigtigt, ikke at blive grebet af det politiske ståhej, som opstår op til og særligt under overenskomstforhandlingerne.

- Jeg er alle medlemmernes formand. Det er jeg både før, under og efter forhandingerne. Så for mig er det vigtigt, at jeg har set nogle af medlemmerne i øjnene og haft mulighed for at spørge ind til deres hverdag. Det er selvfølgelig ikke alene mit ansvar, når vi skal have aftalerne på plads. Men det er et stort ansvar at sætte sig ind til bordet, og det påtager jeg mig med stor respekt og ydmyghed, siger Henrik W. Petersen.

Følg Blik og Rørs OK-forhandlinger og deltag i debatten i Facebook-gruppen OK 2020 VVS- og skorstensfejerområdet her...

cover photo, Billedet indeholder sandsynligvis: tekst