Top menu

Daniel Svend Krabsen er Danmarks bedste vvs-energilærling

Dato: 27/01-2014
602

Daniel Svend Krabsen fra Kolding sikrede sig titlen som Danmarksmester ved årets DM i Skills for vvs-energilærlinge.

Der var knald på, da Danmarksmesterskaberne i erhvervsuddannelser løb af stablen i Aalborg i weekenden. Men landets bedste vvs-energilærling tog det hele med ophøjet ro. Og det sikrede ham i sidste ende titlen som Danmarksmester i Skills for vvs-energilærlinge.

- Jeg valgte at tage mig god tid til installationerne. Min taktik var, at være sikker på, at alt passede på millimeteren, selvom det tog lidt længere tid. Og så havde jeg forberedt mig godt hjemmefra og beregnet, hvordan de forskellige rør skulle bukkes, for at de passede, siger Daniel Svend Krabsen.

Daniel er 23 år og kommer fra Kolding. Han er i lære hos B. Lyhne VVS ApS, som nu kan bryste sig af at have en Danmarksmester på medarbejderlisten.

Var velforberedt

I løbet af de tre dage konkurrencen stod på, skulle de fire deltagere udføre en installation, hvor der blandt andet skulle udføres vand- og afløbsinstallation til toilet og håndvask samt elektronisk reguleret gulvarme.

Særligt gulvarmen gav anledning til nervøsitet blandt deltagerne. Det kræver nemlig stor præcision og avancerede matematiske udregningsmodeller at få de kobberrør, der udgør kernen i installationen, til at bukke på den helt rigtige måde.

- Det er en opgave der godt kan trække tænder ud, men jeg havde forberedt mig, så jeg vidste præcis, hvad jeg skulle gøre, siger Daniel Svend Krabsen.