Top menu

Hvad hvis jeg ikke kan komme hjem fra ferie og dermed ikke på arbejde?

Dato: 12/07-2022
Tags: Diverse
2575

Du kan risikere at blive fanget på din feriedestination og dermed ikke kunne komme på arbejde. Men hvad er egentlig dine rettigheder?

Den igangværende konflikt mellem SAS og piloterne gør, at mange flyafgange bliver aflyst, og du kan risikere at blive fanget på din feriedestination. Det betyder også, at du måske ikke kan komme på din planlagte ferie eller måske ikke kan komme hjem igen fra feriedestinationen. Du kan derfor også risikere at blive fanget et sted, hvor du ikke kan møde på arbejde. Her har du et overblik over dine muligheder.

 

Kan jeg rykke min aftalte ferie, hvis jeg ikke kan komme afsted?

Du kan godt lave en aftale med din arbejdsgiver om at rykke din ferie, hvis du ikke kan komme ud at rejse som planlagt. Din arbejdsgiver er dog ikke forpligtet til at rykke din ferie, så det handler om arbejdsgiverens velvilje.

 

Hvad hvis jeg ikke kan komme hjem, men jeg skal møde på arbejde?

Hvis du er fanget et sted og dermed ikke kan møde på arbejde, så er det en særlig situation, og dermed ikke en ulovlig udeblivelse. Du kan derfor ikke blive opsagt for ikke at møde på arbejde. Du er dog heller ikke berettiget til løn i perioden. Du har dog pligt til at kontakte din arbejdsgiver og gøre opmærksom på situationen.