Top menu

Simon kåret som Danmarks bedste VVS-lærling: Nu skal jeg have en kold øl

Dato: 04/02-2023
2793

Efter tre dages hård konkurrence blev Simon Plauborg lørdag eftermiddag kåret som vinder i kategorien VVS-energispecialist til DM i Skills.

Foto: Noah Thilemann

Det var en noget overrasket Simon Plauborg, der måtte på scenen og modtage en medalje af børne- og undervisningsministeren Mattias Tesfaye (S) lørdag eftermiddag i MESSE C i Fredericia.

Anledningen var, at Simon havde vundet DM i Skills inden for sit fag, VVS-energispecialist.

– Jeg havde faktisk ikke regnet med det. Vi har været fire virkeligt dygtige folk. Mads (Korsgaard Buss red.)  har været foran lige fra starten. Men der må have været nogle mål, der har passet bedre hos mig. Jeg er næsten sikker på, at det var marginaler, der afgjorde det, siger den 20-årige lærling, der går på Herningsholm Erhvervsskole og er i lære hos firmaet Hanning VVS.

Som heppekor havde Simon både familie, venner og kollegaer. Og naturligvis også de tre andre VVS-lærlinge: Silas Sebastian Hansen, Gustav Stryhn Becker og Mads Korsgaard Buus.

De var alle klar til at fejre deres kollega efter tre dages konkurrence.

– Nu skal have en kold øl. Vi har været alkoholfri, mens vi har været i konkurrence, så det synes jeg, vi har fortjent alle sammen. Men ellers så skal jeg nok bare hjem og sove, siger Simon og lægger ikke skjul på, at det har været nogle hårde dage.

Læs mere om, hvordan Simon mener, han kan bruge sin sejr i Fagbladet Blik & Rør, der udkommer til marts.