Top menu

Bevæget blikkenslager vinder arbejdsmiljøpris

Dato: 30/01-2023
2782

Stig Rud Sandholm Lauritsen var helt rolig, da han tog til A4 Mediers prisfest i DR Byen, men da han først vandt prisen som Årets Arbejdsmiljørepræsentant, blev han rørt.

Foto: A4 Medier/Eno Krogh

Der skal en del til at bevæge en 57-årig og næsten to meter høj blikkenslager. Men det skete, da Stig Rud Sandholm Lauritsen modtog prisen som Årets Arbejdsmiljørepræsentant til A4 Mediers prisoverraskelse i DR Byen. En pris, som han er blevet indstillet til af sine kollegaer.

- Jeg var rimelig kølig, både da jeg fik at vide, at jeg var nomineret, og også da vi ankom til festen. Men mens vi sad og spiste i salen, og priserne blev uddelt, så skete der noget.  Jeg blev stille og spændt, og da jeg så vandt, blev jeg overvældet og rørt. Jeg kan faktisk mærke, at jeg bliver det igen, når vi taler om det, fortæller han.

Da blikkenslageren gik på scenen for at modtage prisen, blev han mødt med stående klapsalver fra omkring 300 gæster, der primært bestod af medlemmer, tillidsvalgte og ansatte fra fagbevægelsen.

- Når man tænker på alle de timer, man har brugt, og der samtidig sidder en hel sal fuld af ligesindede, så bliver man stolt. Der var også en del unge mennesker, der vandt – blandt andet et 22-årig Just Eat-bud og Lærlingeoprøret. Det betyder meget, at der er gode kræfter på vej.

Stig Lauritsen henviser til den 22-årige August Bentholm, der blev Årets Organiser, mens Lærlingeoprøret fik prisen for Årets Initiativ.

Det kan være slidsomt

Stig Lauritsen blev udlært blikkenslager i 1984 og har siden 2005 været ansat i firmaet John Jensen VVS i Hedehusene. Et år senere han blev han arbejdsmiljørepræsentant.

- Vi er et af de fag, der arbejder hårdest for at sikre et godt arbejdsmiljø. Og derfor kan det også være slidsomt at være arbejdsmiljørepræsentant. Vi har jo blandt andet en kedelig kammerat, der hedder asbest, at slås med. Der har vi på min arbejdsplads lavet vores egne procedurer, der går længere end lovgivningen.

Hvad er din primære opgave som AMR?

- Det er at sikre, at du kan gå på arbejde og komme sikkert hjem. Sekundært er det, at du ikke bliver udsat for nedslidning, kemiske stoffer og asbest.

Stig Lauritsen vandt et trofæ og 25.000 kroner.