Top menu

Jakob og Alexander er 24 og 25 år gamle - og tillidsvalgte

Dato: 30/05-2022
2542

Jakob Henchel Nielsen og Alexander Mark Jensen arbejder i Blik og VVS Aalborg, er 24 og 25 år gamle – og så er de valgt som hhv. tillidsrepræsentant (TR) og arbejdsmiljørepræsentant (AMR) i virksomheden.

24-årige Jakob Henchel Nielsen og 25-årige Alexander Mark Jensen arbejder i Blik og VVS Aalborg, hvor de for nyligt er blevet tillidsvalgte. Jakob som tillidsrepræsentant og Alexander som arbejdsmiljørepræsentant. Da deres forgængere for et halvt års tid siden trak sig samtidigt, trådte Jakob og Alexander til, på trods af deres unge alder.

At være ung er en fordel

At både Jakob og Alexander er unge, betragter de ikke som en hindring - i nogle tilfælde er det tværtimod en fordel. Det kan nogle gange løse problemerne i sig selv, at der kommer nogle nye øjne på tingene. Og de er ikke så bundet af, at man plejer at gøre tingene på en bestemt måde, forklarer Alexander.
De synes også, at deres kollegaer respekterer dem – og så er alder ikke så vigtigt endda.

- Der er folk på 50 år, som kun har været i faget i 2 år. Og så er der andre, der er 30 år – og har været i faget i 10 år. Så det siger ikke så meget. Det plejer folk også at have sådan nogenlunde respekt for, fortæller Jakob.

Det faglige engagement kommer ikke ud af det blå

I Jakobs læretid gik han sammen med virksomhedens tillidsrepræsentant, og på den måde har han også en naturlig forståelse for overenskomsten.
Desuden har hans farfar også været ansat i Dansk Metal - så det ligger til familien at være fagligt engageret.
Alexander (AMR) stemmer i. Hans far er nemlig ansat i 3F. Alexander får meget ud af at kunne sammenligne, hvad faren sidder med i 3F, og hvad der sker i Blik og Rør.

- Jeg synes, det er nogle overordnet spændende emner, og der er mange ting, man kan lære som ung, forklarer han.

Vigtigt med et tæt samarbejde mellem TR og AMR

Jakob og Alexander arbejder tæt sammen, og bruger ofte hinanden til sparring. Det er noget, de begge sætter stor pris på

- Man begynder at se bedre på en AMR. Før i tiden har det ofte været AMR’en, der har været lidt – hvad fanden skal vi bruge ham til? Så det er sjovt at få dem hevet med ind, siger Jakob.

Og selvom der ikke har været så meget at tage op indtil videre, så har de bestemt tænkt sig at trække på hinanden

- Hvis der skulle være noget, så går vi op i begge dele. Også selvom man kun er valgt til den ene af posterne. Man kan heller ikke huske det hele, så hvis man
nogensinde står og halter på det, så kan man altid lige vende den, forklarer Jakob.

Også plads til venskab

Udover at Jakob og Alexander arbejder i samme firma og sammen som tillidsvalgte – så ses de også i fritiden. Og de vil også betegne sig som venner. De har blandt andet planlagt at skulle på Samsø-festivalen sammen til sommer.

- Det er teambuilding, bliver det konstateret med et smil.