Top menu

Uden tryghed – ingen fleksibilitet!

Formanden har ordet
Dato: 11/03-2022
2483

Lad os lige få én ting på plads! En VVS'er eller en skorstensfejer siger ikke sit gode job op inkl. løn, kollegaer og faglig stolthed til fordel for en dagpengesats.
Heller ikke selvom satsen forhøjes de første tre måneder af ledighedsperioden, som regeringen og partierne bag 'Danmark kan mere 1' har aftalt.

Det er det billede, nogle af de borgerlige og liberale partier, tænketanke, medier og arbejdsgivere prøver at tegne. Med fotos af dovne, ugidelige mennesker, der daser i sofaen, mens de indkasserer penge fra fællesskabet. Alt imens de bruger kreative beregninger og deciderede usandheder til at forsøge at få et trygt dagpengesystem til at fremstå som en håndsrækning til de "dovne danskere".

Jeg vil ikke stiltiende finde mig i det!
Selvfølgelig forlader folk ikke deres job for at gå på dagpenge. Men hvis dagpengesystemet skal fungere, så skal det give en grundlæggende tryghed, hvis man bliver ledig i en periode.

Så hvis arbejdsgiverne fortsat gerne vil kunne hyre og fyre med korte varsler, så skal der sgu også være en tryghed at falde tilbage på.
Uden tryghed – ingen fleksibilitet!