Top menu

Beskæftigelsesministeren i samråd om Blik og Rørs asbest-forslag

Dato: 06/10-2021
2355

Der var fuldt hus på tilskuerrækkerne, da beskæftigelsesministeren i dag var kaldt i samråd af Enhedslistens arbejdsmiljøordfører, Christian Juhl, som ville have svar på ministerens holdninger til Blik og Rørs 8 forslag til vejen mod et asbestfrit Danmark.

Blik- og Rørarbejderforbundet har i dag været til stede, da der blev afholdt samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg omkring asbest. Samrådet sker, efter Christian Juhl, arbejdsmiljøordfører for Enhedslisten, havde indkaldt beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til et samråd tilbage i august, hvor Blik- og Rørarbejderforbundet holdt en konference på Christiansborg omkring asbest. Ministeren var op til samrådet blevet bedt om at tage stilling til de 8 forslag, som Blik- og Rørarbejderforbundet offentliggjorde tidligere på året i udspille 'Vejen mod et asbestfrit Danmark'. 

- Jeg er glad for at se og høre, at både ministeren og Folketingets partier tager det her problem alvorligt, og at de har lyttet til Blik og Rørs opråb, siger Henrik W. Petersen, forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet.

Både Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF, Venstre og DF var repræsenterede på samrådet, og der var generelt enighed om, at asbest er en vigtig dagsorden, som skal tages alvorligt. 

Beskæftigelsesministeren udtalte, at han og regeringen oven på samrådet vil sætte gang i en række ting, herunder:

 

1. Følge op på initiativerne fra aftalen på baggrund af asbest-arbejdsgruppen tilbage i 2018

2. Skærpe grænseværdien, indføre specialtilsyn og forbedre kommunikationsindsatsen

3. Vurdere de konkrete forslag fra Blik og Rør

4. Dele og samle op på Arbejdstilsynets erfaringer fra praksis på området

5. Invitere til drøftelser om muligheden for en ny arbejdsgruppe.

Det glæder forbundsformand Henrik W. Petersen, som håber, at partierne snarest når til enighed om en række tiltag, som kan sikre både medlemmerne af Blik og Rør og resten af den danske befolkning mod risikoen for asbest.

- Der var mange gode elementer i det, ministeren sagde, og jeg hæfter mig især ved, at han vil indkalde partierne, som stod bag asbestaftalen fra 2018 med henblik på at drøfte, om der er behov for en ny arbejdsgruppe, som kan tage skridtet videre, siger Henrik W. Petersen.

Samrådet kan ses på Folketinget TV her: link

Blik og Rørs udspil ’Vejen mod et asbestfrit Danmark’ kan læses her: link