Top menu

Formanden har ordet: Regeringen har lyttet til Blik og Rør

Formanden har ordet
Dato: 23/08-2020
1860

Det har været en historisk uge i dansk politik. Regeringen er kommet med deres udspil til en ny ret til værdig tilbagetrækning. Et udspil, som lægger vægt på, at ordningen skal være rettigheds- og anciennitetsbaseret, præcis som vi i Blik- og Rørarbejderforbundet hele tiden har opfordret til. Det er vigtigt, fordi det skal være en værdig tilbagetrækning. Derfor skal man ikke visiteres af en læge eller en sagsbehandler, men derimod optjene retten til at kunne trække sig tilbage tidligere, når man har været på arbejdsmarkedet i mange år.

Nu går de politiske forhandlinger i gang, og vi vil i Blik- og Rørarbejderforbundet fortsætte med at gøre politikerne opmærksomme på, hvordan medlemmerne oplever nedslidning i deres daglige arbejde. Vi skal huske dem på, at det er mennesker, det her handler om. For det er en alt for vigtig sag til blot at gå op i Christiansborg-fnidder og politiske intriger.

Jeg glæder mig derfor også meget til at drøfte værdig tilbagetrækning med forhåbentlig mange af jer til de medlemsmøder, vi holder rundt omkring i landet i de kommende to uger. Her vil der både være fokus på, hvad resultaterne fra OK20 betyder for dig og dine kollegaer, ligesom vi vil komme med en status på indsatsen for en værdig tilbagetrækning.

Sidst, men bestemt ikke mindst, vil jeg gerne takke alle jer, der lagde vejen forbi min reception på Arbejdermuseet i fredags. Det var overvældende, at så mange medlemmer, FH-kollegaer, politikere og samarbejdspartnere tog tid ud af deres dag for at deltage i Blik og Rørs reception i anledning af min 50-års fødselsdag. Jeg har lagt en video op af den tale, jeg holdt på dagen. Den kommer fra hjertet og er dedikeret til alle jer, der hver dag gør mig stolt af at være forbundsformand for Blik- og Rørarbejderforbundet.