Top menu

Formanden har ordet: Et forbund for og med medlemmerne

Formanden har ordet
Dato: 28/08-2020
1859

I denne uge gik forhandlingerne om tidlig pension for alvor i gang. Og Blik- og Rørarbejderforbundet stod sammen med de andre forbund i ’Alliancen for en værdig tilbagetrækning’ klar foran Beskæftigelsesministeriet, da forhandlerne fra de forskellige partier mødte op til forhandlingerne i mandags.

Det gjorde vi, fordi det er vigtigt at huske politikerne på, at denne her debat handler om mennesker, nærmere bestemt jer medlemmer. Vi ser alt for tit, at der går Christiansborg-fnidder og politiske magtkampe i den, og det er denne her sag for vigtig til. Derfor var jeg rigtig glad for, at der var medlemmer fra de fire forbund, der havde taget tid ud af deres hverdag for at stå foran ministeriet og minde politikerne om, at der er brug for en værdig tilbagetrækning for dem med et langt og hårdt arbejdsliv. Inden forhandlingerne gik i gang, var medlemmer fra hvert af de fire forbund til møde med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, hvor de fortalte ham, hvad de og deres kollegaer oplever til dagligt.

Medlemsmøder

Jeg havde heldigvis også selv fornøjelsen af at tale med mange af jer medlemmer af Blik og Rør i denne uge, da vi holdt medlemsmøder i både Kolding og Aarhus. Det var meningen, at vi skulle have holdt møderne i forbindelse med afstemningen om overenskomstresultatet, men det satte corona desværre en stopper for. Derfor var jeg rigtig glad for endelig at kunne komme ud i landet og – sammen med de to næstformænd, Niels Braaby og Stig Søllested – fortælle om forhandlingerne og resultaterne, og svare på de spørgsmål, der var. Vi brugte også møderne som anledning til at drøfte regeringens udspil til en tidlig pension – som helt tydeligt er noget, der fylder rigtig meget hos mange af jer. I næste uge holder vi medlemsmøde i Glostrup, og her ser jeg også frem til at drøfte både OK-resultaterne og indsatsen for en værdig tilbagetrækning.

Forbundet fyldte 130 år

Sidst, men absolut ikke mindst, var det en historisk uge for Blik- og Rørarbejderforbundet. I mandags, den 24. august, var det præcis 130 år siden, at Blikkenslagernes fagforeninger i Aarhus, Horsens, Randers, Aalborg og København slog sig sammen og dannede et landsdækkende forbund. Forbundet ser tilbage med stolthed på de 130 år, og ser frem til mange flere år med udfordringer og løsninger, og kampe og sejre for og med jer medlemmer. Både nu og i fremtiden vil Blik- og Rørarbejderforbundet arbejde for og med medlemmerne for at sikre gode arbejdsvilkår både under og efter årene på arbejdsmarkedet.