Top menu

En hård tid forude

Formanden har ordet
Dato: 07/12-2020
1847
Hard tid imøde

I dag blev vi endnu en gang mindet om, at corona desværre stadig ikke har slippet sit greb over landet. Statsministeren meddelte på et pressemøde, at der fra på onsdag og frem indføres nye restriktioner i Hovedstaden, Aarhus, Odense og flere kommuner på Sjælland. Sidste måned var det vores kollegaer i Nordjylland, der var hårdt ramt. Nu er turen kommet til kollegaerne på Sjælland og i storbyerne, og de går nogle hårde uger i møde. Endnu en gang bliver mange af os udfordret på den måde, vi plejer at være sociale på. Og mulighederne for at forsøde tilværelsen lidt i en ellers svær og usikker tid, fx med en tur i biografen eller en middag, bliver taget fra os.

I modsætning til mange andre faggrupper, så kan VVS’ere, blikkenslagere og skorstensfejere ikke arbejde hjemmefra. De er en del af det frontpersonale, som fra første dag i coronakrisen har arbejdet for at sikre, at resten af befolkningen har rent vand, varme i radiatoren og et godt indeklima. Det er en vigtig rolle, og jeg håber, at alle medlemmer af Blik & Rør vil give sig selv og kollegaerne et klap på skulderen for den kæmpe indsats, de yder hver dag.

Når mange andre danskere pakker den bærbare computer sammen og åbner op for hjemmekontoret, så vil de fleste i vores branche stadig skulle møde op på arbejde i morgen, som om intet var hændt. Derfor er det også rigtig vigtigt, at I følger de retningslinjer, som der anbefales på netop vores område. I skal passe på jer selv og jeres kollegaer – uanset om det daglige arbejde foregår på en byggeplads, hos private kunder eller i industrien.  

Herfra skal der, med den største respekt til hver og én af jer, lyde en stor tak for indsatsen. I er med til at holde Danmark i gang.