Top menu

Pension: Grønne investeringer løfter dit afkast

Dato: 11/11-2020
Tags: Pension
1815

Store investeringer i vindmøller, solcelleanlæg, energiinfrastruktur og andre grønne aktiver er med til at sikre gode, langsigtede afkast på medlemmernes pensionsordninger i Industriens Pension og PensionDanmark.

De fleste medlemmer sparer op til pensionsalderen i enten PensionDanmark eller Industriens Pension, og begge selskaber er blandt dem, der går forrest, når det gælder grønne investeringer. Den grønne tilgang har gennem årene været en rigtig god forretning og trukket betydeligt op i selskabernes samlede afkast, skriver PensionDanmark og Industriens Pension i en fælles pressemeddelelse.

Begge pensionsselskaber var tidligt ude med investeringer i f.eks. vindmølleparker og solcelleanlæg. Det gjorde det muligt at komme ind på markedet til attraktive priser, og siden da er værdierne øget markant. Samtidig har denne type investeringer givet relativt stabile afkast gennem årene, og det ventes de også at gøre fremadrettet, hvor verdens appetit på klimavenlige løsninger kun vil stige.

En del andre danske pensionsselskaber ser også gode muligheder i klimavenlige investeringer, og i alt har danske pensionsselskaber givet håndslag på, at de mellem 2019 og 2030 vil investere 350 milliarder i grøn omstilling.