Top menu

Medlemmer i Industriens Pension nyder godt af branchens laveste driftsomkostninger

Dato: 13/08-2020
Tags: Pension
1745

En del medlemmer af Blik- og Rørarbejderforbundet har deres pensionsordning i Industriens Pension, der ifølge en ny opgørelse fortsat har branchens laveste omkostninger til administration pr. medlem.

Landets mest omkostningseffektive selskab. Den titel tilfalder fortsat Industriens Pension, da det er det pensionsselskab, hvor medlemmerne betaler mindst for administration af deres pensionsordning.

Det fremgår af en ny statistik fra Finanstilsynet over pensionsselskabernes omkostninger i 2019, der for nylig er blevet offentliggjort. Opgørelsen viser, at omkostningerne til drift pr. medlem i Industriens Pension blot lå på 243 kr. i 2019. Det svarer til blot lidt over 20 kr. om måneden.

Mere til medlemmerne

I de øvrige danske arbejdsmarkedspensionsselskaber lå omkostningerne til administration ifølge opgørelsen på mellem 309 og 722 kr. pr. medlem sidste år. I de kommercielle pensionsselskaber lå driftsomkostningerne på mellem 700 og knap 5.000 kr. sidste år.

- Lave driftsomkostninger betyder i sidste ende, at der bliver mere at gøre godt med for medlemmerne. Derfor fokuserer vi hele tiden på processer og løsninger, der kan gøre os mere effektive. Vi vil ikke gå på kompromis med vores service og rådgivning, men vi er samtidig meget opmærksomme på at undgå alle omkostninger, der ikke giver medlemmerne tydelig værdi, siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Opgørelsen fra Finanstilsynet viser, at Industriens Pension i flere år i træk har haft de laveste administrationsomkostninger i branchen. De lave omkostninger skyldes bl.a., at der er mange medlemmer til at dele dem, en meget velfungerende IT-platform, stor omkostningsbevidsthed og effektive processer i alle dele af selskabet.