Top menu

VVS-ildsjæl modtager talentlegat

1676

Han var blandt finalisterne i Skills 2017, læser nu videre til VVS-installatør, arbejder hos Poul Sejr Nielsen og er lærlingementor. Nu modtager Emil Buchhardt Unidrains talentlegat for sit dedikerede arbejde.

Det var en stolt og tydeligt rørt Emil Buchhardt, der tirsdag den 21. april modtog et legat, som belønner hans slid, slæb og store dedikation til VVS-faget.

Emil Buchhardt er uddannet VVS-energispecialist på Esnords talentspor og har blandt andet opnået en 2. plads ved regionsmesterskaberne i Skills i 2017. Han læser nu videre til VVS-installatør, arbejder hos Poul Sejr Nielsen og er lærlingementor. 

Talentlegatet på 25.000 kr., som uddeles af designvirksomheden Unidrain kendt for sit linjeafløb, blev overrakt under et internt møde hos teknikentreprenøren Poul Sejr Nielsen i Birkerød:

- Jeg blev noget overrasket, da mødet pludselig blev afbrudt, og Unidrains direktør trådte ind ad døren. Den havde jeg overhovedet ikke set komme, fortæller en bevæget Emil Buchhardt.

- Jeg er så glad for og stolt over at modtage legatet. Jeg ser det som et tegn på, at jeg – i al ydmyghed – gør et godt stykke arbejde, som kan inspirere andre. Pengene skal helt sikkert bruges på min installatøruddannelse, som jeg startede på i januar og færdiggør i 2022. De falder på et tørt sted, lyder det fra den 23-årige legatmodtager.

Teknisk forståelse på allerhøjeste niveau
Én af de personer, der har bidraget til Emil Buchhardts legatindstilling, er servicechef og uddannelsesansvarlig Jonas Bach fra Poul Sejr Nielsen. Han har i særlig grad bemærket den unge legatmodtagers entusiasme og løsningsorienterede tilgang til faget:

- Emil fortjener i høj grad denne hæder. Han har en stor forståelse og passion for de teknisk tunge opgaver som få andre. Derudover er han meget engageret i alt, hvad han foretager sig, hvilket bl.a. skinner igennem med den lærlingeklub, han har været med til at starte, og sin funktion som mentor for syv af Poul Sejr Nielsens lærlinge. Og så er han bare en rigtig dygtig og vellidt kollega, lyder det.

Kvalitetshåndværk skal belønnes
Også fra Unidrains side er der blevet bidt mærke i Emil Buchhardts engagement og tilgang til VVS-faget:

- Ud fra ansøgningen kunne vi hurtigt se, at vi har at gøre med en ung mand, der så inderligt brænder for sit fag, og hvor lærelysten er altovervejende. Derudover vægter han kvalitetshåndværk højt og går gerne skridtet længere for den optimale løsning. Det er vigtigt i vores branche, forklarer Unidrains adm. direktør Henrik Handschuh, der overrakte legatet.

Unidrains talentlegat blev stiftet i 2019 i forbindelse med firmaets 15-års jubilæum og uddeles således for andet år i træk:

- Vi vil gerne være med til at booste den faglige stolthed i byggeriet og hædre dem, der gør eller kan noget særligt. Legatet kan søges af alle, både færdiguddannede og folk under uddannelse, så længe man beskæftiger sig med byggebranchen, lyder det videre fra Henrik Handschuh.

I 2019 gik legatet til Mads Holmegaard Jørgensen, der læser til VVS-installatør på KEA. Talentlegatet uddeles igen i foråret 2021.