Top menu

OK 2020: Det starter og slutter med dig

Dato: 03/03-2020
1622

Som tidligere meldt ud er der efter hårdt arbejde opnået en ny aftale på skorstensfejeroverenskomsten. Men i skrivende stund er historien om VVS overenskomstforhandlingerne 2020 ikke slut. Vi ved derfor ikke, om der bliver forligs eller forlig.

Derfor bliver de næste dage og uger, uanset udfaldet, intense. Forberedelsen til overenskomstforhandlingerne har stået på det sidste års tid, og nu står vi over for de afsluttende forhandlinger på VVS-overenskomstområdet.

Det giver mig lyst til at stoppe op et øjeblik og spørge mig selv – hvad er det egentlig, vi kæmper for?

Og det er faktisk ikke svært at svare på. For vi kæmper for alle jer, Blik- og Rørarbejderforbundets medlemmer. Det hele starter – og slutter med jer.

Det er på baggrund af jeres 301 forslag, vi har udarbejdet vores forhandlingsstrategi. I skrev de første ord i de ændringsforslag, vi løbende præsenterer for arbejdsgiverne. Og det er også jer, der får det sidste og afgørende ord.

For når vi på et tidspunkt når frem til en aftale – om det er mæglingsskitsen i forligsen eller en overenskomstaftale med TEKNIQ Arbejdsgiverne, så er det jer, der i sidste ende skal sige – ja eller nej.

Blik- og Rørarbejderforbundet er en demokratisk forening, og det er jeres ret som medlemmer af Blik- og Rørarbejderforbundet at afgøre, om aftalen er god eller ej. Det er jer, der har det sidste ord at skulle have sagt.  

Jeg vil derfor opfordre jer alle som medlemmer til at bruge jeres demokratiske rettighed – tag med til de medlemsmøder, der bliver afholdt umiddelbart efter VVS-overenskomsten er afsluttet, og deltag i de debatter, der er på de sociale medier i forbindelse med forhandlingerne. Brug din stemme!

Men husk, vi er alle medlemmer af den samme forening – vi er kollegaer! Så hold en sober, konstruktiv tone og behandle hinanden som gode kolleger.

Jeg ser frem til en sidste runde og til at møde mange af jer ude i landet, når vi forhåbentligt har de sidste overenskomster på plads. 

Henrik W. Petersen
Forbundsformand