Top menu

Podcast: Kæmper med næb og klør for nedslidte

Dato: 04/04-2019
1455

Statsministerkandidat Mette Frederiksen og forbundsformand Henrik W. Petersen varmer op til den kommende valgkamp og drøfter de emner, som har særlig berøring for medlemmerne i VVS- og skorstensfejerbranchen.

Der er valgkamp i luften, og øverst på den politiske dagsorden er hele debatten om nedslidning og værdig tilbagetrækning. For efter at efterlønsordningen er blevet forringet markant, og dermed reelt afskaffet, ender mange håndværkere og lønmodtagere at kroppen siger stop inden de når pensionsalderen.

Blik og Rør Podcast har fået lavet et stævnemøde mellem statsministerkandidat Mette Frederiksen (S) og Blik- og Rørarbejderforbundets forbundsformand, Henrik W. Petersen, hvor de drøfter nogle af de emner i valgkampen, der er særligt relevante for medlemmerne i Blik- og Rørarbejderforbundet.

- Som statsministerkandidat har jeg lagt hovedet på blokken for at sikre ret til tidlig pension. Og det vil jeg kæmpe for med næb og klør. Jeg mener vi er forpligtiget til at finde en løsning for dem, der er nedslidte og for dem, som er kommet i klemme efter forringelser af efterlønnen. Det mener jeg er den første bundne opgave, vi skal have taget hul på, forklarer en oplagt Mette Frederiksen.

I januar præsenterede Socialdemokratiet deres udspil ”Tidlig pension skal være en rettighed for nedslidte”, og siden har emnet været placeret øverst på den politiske dagsorden.

- Det glæder os, at Socialdemokratiet med deres udspil tog initiativ til den her debat. Vi bakker 100 procent op om en anciennitetsbestemt og rettighedsbaseret ordning. Dermed også sagt, at vi ikke ønsker en ordning, hvor folk først skal vurderes, og derfor ikke ved, om de er købt eller solgt, siger forbundsformand Henrik W. Petersen.

Lyt med i podcasten, hvor også emner som asbest, arbejdsmiljø og uddannelse bliver drøftet mellem Blik- og Rørarbejderforbundets forbundsformand og den socialdemokratiske statsministerkandidat Mette Frederiksen.