Top menu

Fornuftigt med fokus på fjernvarme i vinter-hjælpepakke

Dato: 23/09-2022
2618

Ny hjælpepakke, som skal få danskerne igennem vinteren, afsætter midler til både fjernvarme og varmepumper. Det møder opbakning fra Blik- og Rørarbejderforbundet.

I dag kunne et bredt flertal i Folketinget præsentere en aftale om vinterhjælp til danskerne. Aftalen kommer på baggrund af, at priserne på energi er på himmelflugt, og at mange danskere går en økonomisk usikker vinter i møde.

Aftalen indeholder flere indsatser, blandt andet en lempelse af elafgiften for varmepumper. Men særligt forøgelsen af puljen til fjernvarmeudrulningen glæder Henrik W. Petersen, forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet, som repræsenterer landets VVS’ere, blikkenslagere og skorstensfejere.

For at fremrykke og styrke udrulningen af fjernvarme forøges puljen til udrulning af fjernvarme med 150 mio. kr. i 2022 og 100 mio. kr. i 2023.

- Det er positivt, at et bredt flertal er blevet enige om at hjælpe danskerne med at komme gennem krisen, og det glæder mig især, at der er fokus på at sætte turbo på udrulning af fjernvarme. Fjernvarme er ikke bare en "her og nu"-løsning. Det er også en løsning for fremtiden, siger Henrik W. Petersen.

Aftalen skal hastebehandles og forventes at blive vedtaget i næste uge.

Du kan læse aftalen her.