Top menu

Nu kommer der bedre regler for tagarbejde under 5 meter

Dato: 19/11-2021
2383

De nye regler for tagarbejde betyder, at der nu skal udarbejdes en skriftlig risikovurdering, hvis der skal arbejdes uden faldsikring på tage over 2 meter fra terræn.

Fra 1. januar 2022 kommer der nye regler for tagarbejde. Det kommer efter, at en 67-årig tagdækker i februar måned døde efter et fald fra 4 meter. Efterfølgende har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard taget arbejdsmiljøreglerne for tagarbejde op til genovervejelse for at se, om de er tidssvarende. Vurderingen blev, at der skulle foretages ændringer.

Skriftlig risikovurdering

Fremover vil virksomheden skulle udarbejde en skriftlig risikovurdering på flade tage mellem 2 og 3,5 meter. Dermed har man også fjernet muligheden for, at virksomheder kan arbejde uden sikring mod nedstyrtning på flade tage i højder mellem 3,5 og 5 meter. På skrå tage over 15 graders hældning skal der ligeledes udarbejdes en skriftlig risikovurdering, når den lodrette højde til tagfoden overstiger 2 meter fra terræn, og arbejdet sker under 5 meter. Det er en sejr, mener Søren Schytte.

- Det særligt positive er, at der nu skal foreligge en skriftlig risikovurdering fremover. Vi fik også nedsat grænsen for flade tage, men ikke for skrå tage over 15 graders hældning. Jeg er overordnet tilfreds med resultatet, men havde gerne set, man havde fjernet muligheden for at arbejde uden sikring over to meter helt. Det var ikke politisk muligt, siger Søren Schytte der er forbundssekretær og arbejdsmiljøansvarlig i Blik- og Rørarbejderforbundet.