Søgefelt

Onsdag 06/01 2010

Stor opbakning til Tjek på energien

Opbakningen er overvældende og knap 100 VVS’ere har allerede deltaget på de første tre kurser i ”Tjek på energien.

Selv om VVS’erne hver dag bidrager til et mere effektivt energiforbrug, så kan man stadig blive bedre til at spotte rentable energieffektiviseringer, når man er ude hos kunderne. Det er formålet med den række af energikurser, som Blik- og Rørarbejderforbundet og arbejdsgiverne i TEKNIQ arrangerer i fællesskab.

Interessen for kurserne er overvældende, og knap 100 VVS’ere har deltaget på de første tre kurser i Aalborg, Odense og Søborg.

- Det er jo sådan at kunderne gerne vil have, at vi kommer med gode forslag til energibesparelser. Det forventer de faktisk af os, siger Kenneth Hansen, som deltog på kurset sammen med tre kolleger fra Midtfyns VVS Comfort.

Og kollegaen Bjarne Sørensen har også bemærket, at kunderne i forhold til tidligere ønsker mere viden om energibesparende installationer.

- Vi får rigtig mange spørgsmål om besparelsesmuligheder ude hos kunderne. Og rigtig meget af det drejer sig om økonomi, og hvorvidt investeringen nu kan betale sig, forklarer han.

Til kurset fik alle deltagerne udleveret en håndbog, som indeholder en række konkrete bud på energirigtige installationer. Bogen giver desuden et bud på, hvor meget energi de forskellige energibesparende installationer, og den er derfor et godt værktøj til den klimabevidste håndværker.

- Her kan jeg se, at udgiften til en ny cirkulationspumpe er tjent hjem efter tre år. Det er sådan nogle konkrete ting, vi kan bruge ude hos kunderne, forklarer Jannik Mahncke.

Klar til flere kurser
Efter en hektisk dag på skolebænken fik de fire VVS’ere fra Midtfyns VVS Comfort, masser af ny inspiration med fra kurset, som de kan bruge i deres daglige arbejde.

- Ofte kan det godt være lidt svært at forklare kunderne, hvordan og hvor meget de her energioptimeringer reelt betyder. Derfor så er det godt med den her type kursus, hvor tingene bliver sat ind i den rigtige ramme. Det er meget konkret og brugbart, siger Frank Rasmussen.

Det er planen at introkurset ”Tjek på energien” følges op med flere kursusaktiviteter, som skal gøre landets VVS’ere endnu bedre i stand til at foreslå energibesparelser til glæde for både kunder og klima. Og opfølgningskurserne bliver også med deltagelse af VVS’ere fra Midtfyns VVS Comfort.

- Vi vil gerne lære mere om de her ting, og derfor deltager vi også på de næste kurser. For jo mere vi ved om det her, jo bedre kan vi vejlede kunderne, lyder det samstemmende fra de fire kolleger.

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt