Søgefelt

Fredag 14/07 2017

Hvis du bliver syg lige op til – eller under ferien

Du kan få erstatningsferie, hvis du bliver syg i løbet af din ferie. Du kan også få erstatningsferie, hvis du bliver syg inden din ferie begynder. Der er dog et par forholdsregler. Bliv klogere her.

Hvis uheldet rammer, og du må lægge dig syg i din ferie, har du på grund af ferieloven mulighed for at få erstattet din ferie.
 
I korte træk er reglerne:
5 dages karensperiode
De 5 første sygedage under din ferie bliver betragtet som en karensperiode.
 
Karensperioden behøver ikke at være fem sammenhængende dage. Hvis du eksempelvis er syg på dag 2, 3, 4 og 5 af din sommerferie og så bliver syg igen på dag 10 og 11, så kan du få erstatningsferie fra den sjette sygedag og fremefter. Også hvis du bliver syg i eksempelvis din efterårsferie eller vinterferie.
 
Husk at give besked til din arbejdsgiver
Retten til erstatningsferie starter først, når du har givet din arbejdsgiver besked om, at du er syg. Så derfor er det vigtigt at melde din sygdom til din arbejdsgiver, så snart det er aktuelt.
 
Du skal også huske at kontakte en læge, så snart du bliver syg, så du kan få en lægeerklæring. Du skal selv betale for lægeerklæringen.
 
Hvis du har optjent ret til mindre end 25 dages ferie, reguleres karensperioden forholdsmæssigt.
 
Husk også at raskmelde dig
Hvis du bliver rask, inden din planlagte ferie er udløbet, skal du huske at melde dig rask, og du skal meddele din arbejdsgiver, om du vil holde den resterende ferie, eller om du vil genoptage arbejdet.
 
Det er kun resten af din planlagte ferie, du kan vælge at holde, for du har nemlig ikke ret til at holde den udskudte ferie i forlængelse af din raskmelding, medmindre din arbejdsgiver er indforstået med det.
 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt