Top menu

Den grønne omstilling kan ikke lade sig gøre uden efteruddannelse

Dato: 13/06-2022
2552

En ny rapport peger på, at den grønne omstilling kræver efteruddannelse og opkvalificering for at blive realiseret. Efteruddannelsen er vigtig for VVS’erne, mener næstformand i Blik- og Rørarbejderforbundet Niels Braaby.

En ny rapport fra Mandag Morgen og CONCITO kan fortælle, at manglende opkvalificering spænder ben for den grønne omstilling. Rapporten konkluderer, at efter- og videreuddannelsen i Danmark halter alvorligt, og at der er behov for en national indsats for at løfte opkvalificeringen til den grønne omstilling. Det er ikke nyheder for VVS-branchen, der kommer til at være en central spiller i den grønne omstilling.

- Rapporten siger ikke noget, som vi ikke vidste i forvejen eller har sagt før, men nu har vi endnu mere dokumentation. Inden for vores branche er den største udfordring fortsat at få opkvalificeret vores medlemmer gennem efteruddannelse, så de er klædt på til den grønne omstilling, siger Niels Braaby der er næstformand i Blik- og Rørarbejderforbundet.

Brug for hænder og hoveder i fremtiden

En tidligere rapport fra Dansk Energi har konkluderet, at VVS-området har brug for faglærte i fremtiden, hvis den grønne omstilling skal realiseres. Og det kræver, at de efteruddanner sig, mener Niels Braaby.

- Vi ved jo, at der bliver brug for hænder og hoveder inden for VVS-branchen i forhold til den grønne omstilling, så jeg vil opfordre medlemmerne af Blik og Rør til at tage imod tilbuddene om efteruddannelse, så de har de rigtige redskaber, når deres arbejdsopgaver skifter. I overenskomsten fra 2020 fik vi forhandlet os frem til en kompetenceudviklingsfond, som netop giver medlemmerne mulighed for at tage efteruddannelse uden at miste løn for de dage, siger Niels Braaby.

Rapporten er blevet til i et samarbejde mellem Tænketanken Mandag Morgen og CONCITO, og du kan læse hele rapporten herunder: