Søgefelt

Mentordning for lærlinge

Rekruttering, fastholdelse og udvikling af dygtige og motiverede lærlinge er en forudsætning for, at vvs-branchen også i fremtiden oplever vækst og udvikling. Derfor er uddannelsen af lærlinge et højt prioriteret indsatsområde.

TEKNIQ og Blik og Rør er enige om at indføre en mentorordning for lærlinge. Formålet med ordningen er at sikre, at alle lærlingeforløb bliver en god oplevelse for både virksomhed og lærling.

Hvorfor blive lærlingementor?

En god start på læretiden er afgørende for, at både lærlinge og virksomhed får det optimale udbytte af læreforholdet. Overgangen fra skole til arbejdsmarked kan være svær for mange, og her har lærlingementoren en afgørende rolle, når nye lærlinge skal sikres en engageret, succesfuld og givende læretid.

En lærlingementor kan udføre en række opgaver i forbindelse med lærlingens uddannelse i virksomheden. Opgaverne kan f.eks. være:


Og husk : Faglig støtte er vigtig, men social støtte er nogle gange vigtigere.

I overenskomsten mellem Blik- og Rørarbejderforbundet og TEKNIQ er det aftalt, at lærlingementoren kompenseres lønmæssigt for den efter aftale forbrugte arbejdstid.

Kontakt din kreds for mere information om mentorordningen for lærlinge eller hent pjecen ”Få en lærlingementor” herunder.
 

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt