Søgefelt

Almen efteruddannelse

Rammerne for betalt efteruddannelse i arbejdstiden er blevet udvidet, og er du ansat under en af nedenstående overenskomster, har du ret til to ugers selvvalgt uddannelse - hvert år:

Tekniq
Blik- og Rørarbejderforbundets overenskomst med Dansk VVS/Tekniq giver VVS-svendene mulighed for selvvalgt efteruddannelse i almene fag som f.eks. dansk, matematik, engelsk og IT-kurser. Retten til efteruddannelse gælder alle svende, der har 32 ugers beskæftigelse i virksomheden.

Når man går på de almene kurser betaler virksomheden medarbejderen 85% af den i virksomheden gældende timeløn. Ved deltagelse i faglige kurser fra under El- og VVS-Branchen Uddannelsessekretariat får man den i virksomheden gældende timeløn.

Se vejledning til at søge kurserne fra El- og VVS-Branchen Uddannelsessekretariat her...

Arbejdsgiverne - Håndværk & Industri
I overenskomsten med Arbejdsgiverne gælder retten til efteruddannelse for alle svende, der har ni måneders beskæftigelse i virksomheden.

Uanset om VVS-svendene i disse virksomheder vælger at tage på de faglige kurser, som bl.a. udbydes i AL´s efteruddannelsesprogram, eller de vælger et af de almene kurser, betaler virksomheden normal løn uden tillæg.

Se kurserne fra AL Efteruddannelse på www.aleu.dk

Sådan kommer på du på de almene kurser

Tilmelding: Du tilmelder dig ved at kontakte det lokale VUC, som der findes 30 afdelinger af over hele landet. Adresser og telefonnumre på VUC's hjemmeside www.vuc.dk

 

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt