Top menu

Lokalforhandlinger 2013: VVS-branchen har det bedre

Dato: 04/03-2013
Tags: Løn, VVS
453

Op mod halvdelen af virksomhederne i installationsbranchen har hverken problemer med indtjeningen eller størrelsen af egenkapitalen. Det viser den seneste regnskabsanalyse af branchen fra det statsautoriserede revisionsselskab Deloitte. Der er gode muligheder for at tjene penge i branchen, siger direktøren i Tekniq.

 

Det går bedre for VVS-virksomhederne, og det skyldes blandt andet, at medarbejderne har løbet stærkere. Det fremgår af den seneste regnskabsanalyse for installationsbranchen, og der er flere ting, der er værd at lægge mærke til, inden der for alvor åbnes op for dette års lokale forhandlinger i virksomhederne.
 
Det er det statsautoriserede revisionsselskab Deloitte, der står for brancheanalysen. En sådan har de udfærdiget i en række år, og den seneste baseret på regnskabstallene fra 2011. Og for andet år i træk noteres der en fremgang for installationsbranchen. 
 
- Selv om den økonomiske krise endnu ikke er afblæst i installationsbranchen, viser tallene for 2011-regnskaberne, at der er bedring i branchen. Regnskaberne viser stigende indtjening og færre virksomheder med truede regnskabstal, står der i indledningen af Deloitte seneste analyse af installationsbranchen.
 
Tekniq: Behersket optimisme
I Tekniq, Installatørernes Organisation, er den administrerende direktør, Niels Jørgen Hansen med egne ord behersket optimistisk.
 
- Det er naturligvis glædeligt, at en pæn del af installatørerne har formået at tilpasse deres virksomhed til de nye vilkår og oplever en fremgang, siger han.
Tekniqs administrerende direktør peger dog samtidig på, at der er nøgletal i analysen, som giver grund til at rejse et flag, som han udtrykker det. Det mest bekymrende er efter hans mening, at installatørernes tilgodehavende hos kunderne er steget væsentligt. 
 
At der er grund til optimisme, og at det er en VVS-branche i fremgang ses måske bedst af, at alle virksomheder med mindre end 100 ansatte har markante forbedringer i deres primære resultat pr. ansat. Når der ses bort fra de største virksomheder er det gennemsnitlige resultat steget fra 28.300 kroner pr. ansat til 37.700 kroner. Det er en stigning på ikke mindre end 33 procent.