Top menu

VVS-kæde betaler kvart million kr. ekstra i sygeløn

Dato: 07/05-2012
400

Selv i den absolutte top i installatørernes organisation, Tekniq er der tilsyneladende folk, der ikke kender til de indgåede aftaler i overenskomsten.

Næstformanden i Tekniqs bestyrelse, Søren Schmidt har således måttet efterbetale mere end en kvart million kroner, fordi VVS-svendene i den københavnske virksomhed A/S Erik Schmidt VVS ikke har fået det i sygeløn, som de skal have efter overenskomsten.

Blik- og Rørarbejderforbundet har i et lille års tid haft fokus på sygelønnen, og der skulle kun nogle enkelte lønsedler fra en tidligere ansat i Schmidts VVS til, for at den københavnske fagforening Rør og Blik kunne rejse sagen.

Lønsedlerne viste sort på hvidt, at VVS-svenden ikke havde fået sin normale produktive løn, når han havde været syg. Og derfor blev virksomheden indkaldt til fællesmøde for brud på overenskomsten.

Fem år tilbage
På fællesmødet stillede Blik og Rørarbejderforbundet krav om, at virksomheden gennemgik lønsedler fem år tilbage for samtlige ansatte, idet man havde en formodning om, at der kunne være flere af forbundets medlemmer, der var blevet snydt.

Så langt kom man imidlertid aldrig, da Søren Schmidt indgik forlig ved at betale 200.000 kroner i ekstra sygepenge og 60.000 kroner i bod.

- Vi ser et stigende antal sager, hvor arbejdsgiverne bliver dømt for brud på overenskomsten. Jeg synes, at det er forargeligt, at de prøver at snyde uden om de aftaler, som de selv har været med til at indgå, siger faglig sekretær i Blik- og Rørarbejderforbundet, Stig Søllested.

- Selv med et stigende antal sager, så ved vi, at det kun er toppen af isbjerget, fordi krisestemning og fyringer har holdt mange ansatte tilbage for at kræve deres ret. Men som vi har set i sagen med virksomheden Erik Schmidt VVS, kræver det faktisk kun en enkelt lønseddel at rejse en sag, som vil give de ansatte, hvad de er blevet snydt for, siger Stig Søllested.

- Og da sådanne sager altid rækker fem år tilbage, så vil vi grave lønseddel efter lønseddel frem, så vi kan rejse den ene sag efter den anden. Det er fair over for de virksomheder, der holder overenskomsten, men selvfølgelig skal medlemmerne have det overenskomsten giver dem ret til, siger Stig Søllested.