Top menu

VVS-uddannelsen starter op to nye steder til oktober

Dato: 23/08-2017
1166

Der er mangel på VVS´ere, og det har uddannelsesinstitutionerne opdaget. Til oktober 2017 starter to nye vvs-uddannelser op i Viborg og på Nykøbing Falster. Morten Pedersen er en af de nye elever.

Engang var der 12, nu er der 14 skoler som udbyder hovedforløbet på VVS-ud­dannelsen. De to nye skoler i klassen er Center for Erhvervsrettede uddannelser på Lolland Falster (CELF) og Mercantec i Viborg. 
 
VVS-faget er blandt de ti fag i Dan­mark, hvor der er allermest mangel på faglært arbejdskraft, viser nye tal fra Sty­relsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), og det gør uddannelsesinstitutio­nerne nu noget ved.
 
- VVS-energiuddannelsen passer rigtig godt ind i vores højteknologiske profil, og vælger man at uddanne sig til VVS-ener­gispecialist, er man garanteret en prak­tikplads, som en del af vores praktikplads­garanti, siger Kirsten Holmgaard, som er direktør på Mercantec til Midtjyllands Avis. 
 
Hårdt at bruge hovedet igen 
Den 39-årige familiefar Morten Pedersen fra Kjellerup, som ses på billedet med sin søn Felix, skal starte på hovedforløbet på VVS-energiuddannelsen i Viborg i uge 42. Han har tidligere været både jord- og betonarbejder og arbejdet med domsan­bragte unge. 
 
- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke har været hårdt pludselig at skulle til at bruge hovedet igen, og der er rigtig meget matematik i VVS-uddannelsen. Men det også virkelig spændende. Vilkå­rene for ufaglærte er bare blevet ringere og ringere over årene, så jeg var nødt til at gøre noget, siger han. 
 
Der er meget energi i faget
Morten Pedersen er i lære hos Per Michal­ski A/S i Ikast, og han har ikke fortrudt et øjeblik, at han har valgt VVS-vejen. 
 
- Før jeg begyndte, troede jeg, at VVS-fa­get mest var noget med radiatorer, toiletter og den slags. Men det er det overhovedet ikke. Der er rigtig meget energi i faget og mange virkelig spændende opgaver, som handler om at trykregulere og fejlfinde. Jeg vil gerne specialisere mig i energioptime­ring, jordvarmeanlæg og luft til vandanlæg. Det er der masser af fremtid i, siger han.